Ghendermas - cartofi cu paste fainoase

Ghendermas -cartofi cu paste fainoase - Cartofii fierti in coaja se curata, se zdrobesc si se sareaza.Ceapa verde se curata , se spala si se taie rondele .Pastele se fierb in apa sarata respectand indicatiile de pe ambalaj .

Ghendermas - cartofi cu paste fainoase
Ghendermas -cartofi cu paste fainoase

Ghendermas - cartofi cu paste fainoase

INGREDIENTE

  1.     6 cartofi fierti in coaja
  2.     250 gr paste din grau dur
  3.     2 cepe verzi
  4.     100 ml ulei
  5.     1/2 lingurita boia rosie dulce de ardei
  6.     piper
  7.     sare
  8.     patrunjel verde optional
  9.     moare -zeama de varza acra

Mod de preparare: Ghendermas - cartofi cu paste fainoase

Cartofii fierti in coaja se curata, se zdrobesc si se sareaza.
Ceapa verde se curata , se spala si se taie rondele .
Pastele se fierb in apa sarata respectand indicatiile de pe ambalaj .
Scurgeti pastele dupa fierbere de apa .
Pastrati 100 ml din apa in care au fiert pastele .
Sotati usor ceapa in ulei si adugati boia si cartofii fierti pe care i-ati zdrobit .
Cartofi pot fi zdrobiti aleatoriu , si mai mari si mai mici . Este o mancare taraneasca .
Gustati si sarati daca mai este nevoie . Piparati .
Cartofilor rantaliti cu ceapa se poate aduga putina apa in care au fiert pastele .
Astfel cartofi se vor imprieteni mai bine cu pastele .
Amestecati pastele fainoase cu cartofii .
Optional daca va place inveseliti mancarea cu frunzulite de patrunjel si codite de ceapa verde taiate rondele .

Pofta buna!