Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna - Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei.Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz.Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste celelalte legume.

Ghiveci de toamna
Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna

INGREDIENTE

  1. 1 fir mic de praz
  2. 2 vinete mici
  3. 1 conopida mica
  4. 1 dovlecel
  5. 3-4 ardei grasi
  6. 2-3 rosii de gradina
  7. 4 linguri ulei
  8. sare si piper dupa gust
  9. patrunjel verde

Mod de preparare: Ghiveci de toamna

Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei.
Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz.
Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste celelalte legume.
Pornim focul si sotam legumele 5 minute la foc mediu.
Ardeii se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi adaugam ardeii in cratita peste legumele sotate.
Conopida se spala, se desprind usor buchetelele si se pun in cratita.
Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Rosiile se spala si se trec prin robot. Adaugam pulpa obtinuta peste mancarea din cratita, acoperim cratita si lasam sa se gateasca mancarea pana scade apa lasata de legume si se leaga sosul.
Inainte de servire, presaram patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta buna!