Gomboti cu carne si ciuperci brune

Gomboti cu carne si ciuperci brune - Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt. In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.

Gomboti cu carne si ciuperci brune
Gomboti cu carne si ciuperci brune

Gomboti cu carne si ciuperci brune

INGREDIENTE

    pentru umplutura:

  1.     300 g carne tocata de pui
  2.     200 g ciuperci brune,
  3.     2 cepe,
  4.     patrunjel,
  5.     sare,
  6.     piper,
  7.     boia dulce

    pentru aluat:

  1.     1,5 kg cartofi,
  2.     2 oua.
  3.     cca 400 g faina,
  4.     2-3 linguri unt topit,
  5.     sare,
  6.     piper,
  7.     pentru sos:
  8.     200 ml smantana,
  9.     boia dulce,
  10.     patrunjel

Mod de preparare: Gomboti cu carne si ciuperci brune

  • Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt. In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.
  • Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa.
  • Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa.
  • Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald. Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure.
  • Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm.
  • In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare. Servim cu sosul de smantana.

Pofta buna!