Gozleme

Reteta de gozleme Dam branza feta sau telemeaua prin razatoarea cu gauri mari, apoi o amestecam cu patrunjelul/mararul tocat fin.

Gozleme
Gozleme

Gozleme

Ingrediente:

  • 1 pachet foi yufka
  • 250 g feta/telemea
  • 1 lingurita marar tocat
  • 2-3 linguri lapte
  • putin ulei

Mod de preparare

Dam branza feta sau telemeaua prin razatoarea cu gauri mari, apoi o amestecam cu patrunjelul/mararul tocat fin. 
Desfacem cu grija foile apoi taiem fiecare foaie in doua parti egale. Intindem una dintre jumatati pe masa, o ungem cu o pensula cu putin lapte (cat sa o umezim discret) apoi aducem colturile in centrul foii. Presaram branza pe deasupra foii impaturite. Indoim din nou marginile astfel incat sa nu ne fuga umplutura,
Apoi prindem partea de sus a foii si o aducem in centru si apoi inchidem plicul aducand partea de jos a foii peste patrea de sus.
La fiecare impaturire a foii, am umezit usor cu lapte marginea foii astfel incat sa se lipeasca bine bine de partea peste care a fost impaturita.
Ungem o tigaie cu putin ulei si o punem pe foc mediu. Cand s-a incins, adaugam gozleme-ele si le prajim cate 3-4 minute pe fiecare parte.