Gratin cu paste rigatoni, branza Mimolette si dovlecei

Toaca dovleceii in cuburi mici si usturoiul cat mai fin. Intr-o tigaie soteaza usturoiul in ulei de masline timp de 2 minute la foc mic.

Gratin cu paste rigatoni, branza Mimolette si dovlecei
Gratin cu paste rigatoni, branza Mimolette si dovlecei

Gratin cu paste rigatoni, branza Mimolette si dovlecei

Ingrediente:

  •  400 g dovlecei
  •     500 g rosii pasate
  •     2 catei de usturoi
  •     2 lunguri de ulei de masline
  •     1 lingurita de cimbru uscat
  •     400 g paste rigatoni
  •     100 g branza Minolette
  •     sare
  •     piper

Mod de preparare

Toaca dovleceii in cuburi mici si usturoiul cat mai fin. Intr-o tigaie soteaza usturoiul in ulei de masline timp de 2 minute la foc mic. Adauga dovleceii, cimbrul, sare si piper, dupa gust, si lasa-le sa se gateasca 10 minute, amestecand din cand in cand.
 Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, intr-o oala mare cu apa sarata. Scurge-le si pastreaza o parte din apa.
 Toarna pastele si apa sarata intr-o tava pentru cuptor. Adauga rosiile pasate si amestecul de dovlcei si amesteca. Razuie branza si presar-o niform pe deasupra. Coace timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.