Gribon (os de porc) afumat la cuptor

Gribon (os de porc) afumat la cuptor - In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora.

Gribon (os de porc) afumat la cuptor
Gribon (os de porc) afumat la cuptor

Gribon (os de porc) afumat la cuptor

INGREDIENTE

  1. 1 bucata de gribon (cca 1,5 kg)
  2. 200 ml vin
  3. sare
  4. piper
  5. 1 foaie dafin
  6. cimbrisor
  7. rozmarin
  8. boia de ardei dulce
  9. boia de ardei iute
  10. 400 ml suc de rosii
  11. 1 ceapa
  12. 3 catei usturoi
  13. 1 cana de apa
  14. 100 ml ulei de masline
  15. 1 kg cartofi

Mod de preparare: Gribon (os de porc) afumat la cuptor

In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora.
Intre timp curatam cartofii ii spalam si ii taiem in 6-8 depinde cat de mari sunt, adaugam in tava pe langa gribon.
Ceapa o tocam marunt, usturoiul pisat, adaugam peste cartofi, adaugam sucul de rosii si daca este nevoie mai adaugam apa cat sa acopere cartofi.
Dam tava la cuptorul incalzit cca. 60 min pana ce carnea se desprinde de os.

Pofta buna!