Gulaş cu ciuperci şi slănină afumată slabă

Gulaş cu ciuperci şi slănină afumată slabă, 1. Curăţaţi ciupercile şi le tăiaţi în patru sau în bucăţi mari . 2. Tăiaţi slănina , ardeiul gras şi ceapa în cubuleţe .

Gulaş cu ciuperci şi slănină afumată slabă
Gulaş cu ciuperci şi slănină afumată slabă

Gulaş cu ciuperci şi slănină afumată slabă

Ingrediente :
- 1 kg de ciuperci de pădure , proaspete
( sau ½ kg de mânătărci )
- 75 g de slănină afumată, slabă
- 1 ardei gras verde
- 4 cepe noi
- 4 roşii
- 3 linguriţe de boia dulce
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 pahar de smântână şi unul de smântână dulce (reţetă cu unt de
arahide,ceapă,usturoi,smântână,morcovi şi cartof + ulei de măsline )
- 1 linguriţă cimbru .


Mod de preparare :

 

1. Curăţaţi ciupercile şi le tăiaţi în patru sau în bucăţi mari .
2. Tăiaţi slănina , ardeiul gras şi ceapa în cubuleţe .
3. Opăriţi roşiile şi curăţaţi-le de coajă şi seminţe.Tăiaţi-le în cubuleţe .
4. Puneţi slănina în tigaie şi adăugaţi peste ea ceapa şi ardeiul şi le lăsaţi să se
dunstuiască ( călească) 2 minute .
5. Adăugaţi şi ciupercile şi le lăsaţi să se călească două minute .
6. Adăugaţi toate celelalte ingrediente şi smântâna şi lăsaţi să se coacă , pe foc mic încă
15 – 20 de minute .
7. Pentru a termina adăugaţi pătrunjelul tăiat fin.
8. Serviţi cu pireu de cartofi.