Gulas de fasole

Gulas de fasole Cu o seara inainte puneti fasolea la inmuiat cu apa calduta. Se taie costita cubulete mici si se pune intr-o oala mai mare (de cca 6l) la prajit la foc mic pana devine crocanta. Daca nu lasa multa grasime adaugati 1-2 linguri ulei.

Gulas de fasole
Gulas de fasole

Gulas de fasole

Ingrediente:

  • 700 gr fasole
  • 500 gr carne de porc (pulpa)
  • 200 gr costita afumata
  • 200 gr ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 2 ardei kapia (unul galben, unul rosu)
  • 2 morcovi
  • 3 felioare telina
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 rosii fara coaja (pot fi din conserva)
  • 2 linguri boia dulce
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita rasa piper
  • 2 lingurite rase cimbru uscat
  • 1/2 lingurita chili pudra (sau 2 ardei iuti)
  • sare
  • 1 lagaturica patrunjel

Mod de preparare

Cu o seara inainte puneti fasolea la inmuiat cu apa calduta.
Se taie costita cubulete mici si se pune intr-o oala mai mare (de cca 6l) la prajit la foc mic pana devine crocanta. Daca nu lasa multa grasime adaugati 1-2 linguri ulei.
Adaugati ceapa si ardeii tocati fin, putina sare si caliti pana ceapa se inmoaie.
Adaugati carnea si ciolanul cuburi si continuati sa prajiti pana carnea isi schimba culoarea si carnea isi lasa sucul (cca 15 minute).
Adaugati zarzavaturile (morcovi, telina, patrunjel) taiate cubulete mici si continuati sa caliti pana scade apa de pe carne (cca 10 minute)
Trageti oala de pe foc si adaugati boiaua, chiliul, piperul si cimbrul si amestecati bine.
Adaugati 8 cani de apa si rosiile strivite cu furculita si puneti iar oala pe foc. Aduceti la fierbere si cand clocoteste adaugati fasolea inmuiata si dafinul. Dati focul la mic, astfel incat supa sa bolboroseasca usor. Lasati sa fiarba totul pana fasolea e fiarta, minim 1 1/2 ore. Dupa 1 ora de fiert adaugati 2 lingurite sare. Gustati apoi si daca vi se pare ca mai trebuie sare, mai adaugati.
La final adaugati patrunjelul tocat fin si stingeti focul. A doua zi gulasul se va mai ingrosa si probabil va fi nevoie sa adaugati putina apa cand il incalziti.