Gulaş de vită cu vin roşu

Gulaş de vită cu vin roşu, 1. Tăiaţi carnea în cuburi. 2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa . 3. Topiţi untura într-o cratiţă ( personal , prefer fonta ! ) şi căliţi apoi ceapa timp de 5 minute , amestecând permanent, apoi adăugaţi carnea .

Gulaş de vită cu vin roşu
Gulaş de vită cu vin roşu

Gulaş de vită cu vin roşu

Ingrediente :


- Carne vită lucru : 1 kg
- Ceapă : 3
- Concentrat de vită : 2 cuburi
- Untură : 150 g
- Roşii : 7
- Boia de ardei : 3 linguri
- Chimen măcinat : 2 linguriţe
- Măghiran : 2 linguri
- Vin roşu dens
- Sare, piper


Mod de preparare :

 

1. Tăiaţi carnea în cuburi.
2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa .
3. Topiţi untura într-o cratiţă ( personal , prefer fonta ! ) şi căliţi apoi ceapa timp de 5
minute , amestecând permanent, apoi adăugaţi carnea .
4. Lăsaţi să se prăjească 5 min amestecând, săraţi şi adăugaţi paprika , chimenul şi
măghiranul .
5.Amestecaţi bine.
6. Puneţi vinul şi lăsaţi să se fiarbă 20 min pe foc mic şi amestecând din timp în timp .
7. Introduceţi roşiile câteva secunde în apă clocotită şi le opăriţi .
8. Înlăturaţi pieliţele de pe roşii, scoateţi seminţele şi le tăiaţi în felii mari .
9. Adăugaţii roşiile în cratiţă .
10.Vărsaţi un pahar cu apă şi fărămiţaţi cuburile de concentrat de vită.
11.Amestecaţi bine şi urmăriţi coacerea timp de 25 min , amestecând din timp în timp .
12. Goliţi gulaşul pe un platou adânc şi serviţi cald , cu pireu de cartofi.