Gulaş de viţel cu smântână

Gulaş de viţel cu smântână,1. În tigaie, încălziţi amestecul de unt şi ulei . 2. Când este fierbinte, căliţi şi rumeniţi pe toate părţile dumicaţii de carne .

Gulaş de viţel cu smântână
Gulaş de viţel cu smântână

Gulaş de viţel cu smântână

Ingrediente :


- 1,2 kg de fleică sau de burtă de viţel tăiate dumicaţi
- 800 g de ceapă
- 2 linguri de boia de ardei ungurească
- 1 vârf de cuţit de ardei iute de cayenne
- 200 ml de vin alb
- 200 ml de supă de pasăre
- 1 legătură verdeaţă (cimbru, dafin, pătrunjel, ţelină )
- 150 g de smântână , grasă
- 1 lingură ulei
- 10 g de unt
- Sare, piper



Mod de preparare :


1. În tigaie, încălziţi amestecul de unt şi ulei .
2. Când este fierbinte, căliţi şi rumeniţi pe toate părţile dumicaţii de carne .
3. Supraveghind permanent carnea de viţel, curăţaţi şi tocaţi ceapa .Când carnea este
bine colorată, o luaţi de pe foc şi o păstraţi într-o farfurie .
4. În locul ei, puneţi şi căliţi ceapa, la foc domol , cu grijă să nu se coloreze.
5. Adăugaţi paprika, ardeiul iute , sare şi piper , apoi puneţi înapoi carnea .
6. Adăugaţi buchetul de verdeaţă în săculeţul lui ( care se scoate şi se îndepărtează
după terminarea coacerii ! ), supa de pasăre şi vinul alb.
7. Acoperiţi tigaia şi lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic, cca 1 oră şi jumătate .
8. Carnea trebuie să devină fragedă şi moale.

9. Serviţi acest fel de mâncare foarte cald , cu smântână , pe care fiecare mesean şi-o va
adăuga înainte de sevire în farfurie.