Gutui murate

Gutui murate Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.

Gutui murate
Gutui murate
Gutui murate

Gutui murate

Ingrediente:

  • Gutui 2000 g,
  • Sare pentru murături cca. 8 linguri,
  • Apă 2000 ml,
  • Oțet din vin de 9 grade 500 ml,
  • Boabe de piper,
  • Foi de dafin,
  • Semințe de muștar cca. 2 lingurițe,
  • Boabe de ienupăr, câte 1 pt fiecare borcan,
  • Cuișoare 2 pt fiecare borcan.

Mod de preparare

Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.
A doua zi se scurg de saramură, se așează presate bine în borcane. Apa, oțetul și mirodeniile se pun la fiert, după ce lichidul a clocotit, se dă deoparte și se toarnă peste gutuile din borcan. Borcanele se sigilează și se lasă la dunst cald până a doua zi, apoi se etichetează și se depozitează în cămară/beci/subsol/balcon.

Spor și poftă bună!