Gyros grecesc cu pui și tzatziki

Gyros grecesc cu pui și tzatziki – acest fel de mâncare câștigă tot mai mult teren la noi în țară. Este sățios, rapid, gustos, cu un gust proaspăt și de neuitat. Una dintre cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food.

Gyros grecesc cu pui și tzatziki
Gyros grecesc cu pui și tzatziki

Gyros grecesc cu pui și tzatziki

Ingrediente

  1.     900 g piept de pui
  2.     65 ml ulei de măsline
  3.     60 ml zeamă de lămâie
  4.     3 linguri iaurt grecesc
  5.     1 lingură oțet din vin roșu
  6.     2 cepe roșii tăiate mărunt
  7.     2 căței de usturoi
  8.     oregano, cimbru și coriandru
  9.     sare și piper

Pentru servit

  1.     6-8 lipii
  2.     sos tzatziki (reteta in linkul)
  3.     2 roșii tăiate cubulețe
  4.     castraveți tăiați mărunt
  5.     frunze de salată
  6.     1 ceapă roșie mică tăiată mărunt
  7.     brânză feta
  8.     pătrunjel
  9.     măsline

Mod De Preparare

  • Gyros grecesc cu pui și tzatziki – acest fel de mâncare câștigă tot mai mult teren la noi în țară. Este sățios, rapid, gustos, cu un gust proaspăt și de neuitat. Una dintre cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food. Acum nu mai trebuie să îl cumperi! Învață să îți faci propriul gyros cu pui și tzatziki, la tine în bucătărie.
  • Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie, condimentele (după gust).
  • Într-o pungă care se poate închide etanș se toarnă amestecul rezultat și se bagă puiul la marinat. Se lasă la marinat 2-3 ore.
  • Puiul îl poți prepara cum dorești: în tigaie, pe grătar sau în cuptor.
  • Când este gata, transferă-l pe o farfurie, unge-l un pic cu ulei de măsline și lasă-la acoperit 10 minute. Taie-l fâșii.
  • Acum se fac porțiile, pe rând. În mijlocul lipiei se pune un strat de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki.
  • Împachetează bine să nu se împrăștie conținutul. Se servește cald, imediat.