Hummus cu pastă de susan

Reteta de hummus cu pastă de susan Se scurge năutul de zeamă și se pasează cu ajutorul unui blender până când se obține o pastă foarte fină.

Hummus cu pastă de susan
Hummus cu pastă de susan

Hummus cu pastă de susan

Ingrediente:

  • 150 ml tahini (pastă de susan)
  • 400 g năut din conservă
  • 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 0.5 ceașcă apă minerală
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Se scurge năutul de zeamă și se pasează cu ajutorul unui blender până când se obține o pastă foarte fină.
Pasta de năut se amestecă bine cu cea de susan (tahini), cu zeama de lămâie şi cu usturoiul tocat foarte mărunt.
Se adaugă, amestecând încontinuu, uleiul şi apă minerală până când pasta devine fină, dar consistentă. Se asezonează cu sare și piper.
Hummusul se serveşte proaspăt, stropit cu lămâie, decorat cu muguri de pin sau dâre uşoare de sumac (sau boia dulce) şi chimen.
Se aduce la masă însoțit de lipii sau pesmeți.