Rețetă de iahnie de fasole

Rețetă de iahnie de fasole - Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele.

Rețetă de iahnie de fasole
Rețetă de iahnie de fasole

Rețetă de iahnie de fasole

Ingrediente:

  1.  400 g fasole
  2.  3 cepe roşii
  3.  3-4 căţei usturoi
  4.  boia dulce şi iute
  5.  cimbru
  6.  1 foaie dafin
  7.  4 linguri pastă de roşii
  8.  3-4 linguri ulei

Mod de preparare : Rețetă de iahnie de fasole

  •  Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele.
  •  După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită.
  •  În acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă.
  •  Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.

Pofta buna!