Inghetata de lavanda si zmeura

Inghetata de lavanda si zmeura - Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina...

Inghetata de lavanda si zmeura
Inghetata de lavanda si zmeura

Inghetata de lavanda si zmeura

Ingrediente

  1. 300 g iaurt 10 % grasime
  2. 2 lg miere de salcam
  3. 1 lgt flori de lavanda proaspete
  4. 1 ceasca zmeura proaspata
  5. Mai ai nevoie de : 200 g ciocolata
  6. cuburi de gheata
  7. zmeura
  8. lavanda
  9. menta
  10. 6 forme de briose din silicon

Mod de preparare: Inghetata de lavanda si zmeura

Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina...      
Florile de lavanda si zmeura le speli sub jet de apa rece.  Adaugi mierea peste iaurt si omogenizezi. Adaugi florile de lavanda si zmeura, amestecand usor.  
In fiecare forma torni din compozitie, astfel incat sa fie aproape pline.  Dai formele la congelator pentru 2 ore. Inainte de a servi inghetata topesti ciocolata pe baie de aburi.  
In boluri separate scoti cate 7-8 cuburi de gheata.  Torni ciocolata fierbinte peste gheata si dai la frigider pentru 5 minute.      
Cand ciocolata s-a intarit inlaturi usor cuburile de gheata. Vei obtine astfel o "cupa" speciala , in care asezi cate o briosa de inghetata, zmeura, lavanda si menta.