Iskender Kebab

Iskender Kebab. Învaţă să faci iskender kebab acasă, după o reţetă arăbească tradiţională uşor de reprodus la tine în bucătărie.

Iskender Kebab
Iskender Kebab

Iskender Kebab

Ingrediente:

  •  1 bucata ceapa galbena
  •  1/4 ceasca zeama de lamaie
  •  1/2 ceasca ulei de masline
  •  1 plic ienibahar, dupa gust
  •  450 g carne de miel cubulete sau fasii
  •  1 ceasca iaurt
  •  2 catei de usturoi
  •  sare, piper
  •  2 linguri paprika
  •  1 bucata conserva sos de rosii
  •  1 praf chilli
  •  2 linguri apa
  •  2 linguri supa de carne
  •  1 paine, tiata cubulete
  •  2 bucati ardei gras verde

Mod de preparare

 
 Amestecă ceapa, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei şi condimentele într-un blender. Adaugă carnea şi amestecă într-un castron, acoperă vasul şi pune la frigider 2 ore.

Amestecă jumătate din usturoi cu iaurtul, o lingură de zeamă de lămâie şi un rpaf de sare şi piper într-un castron mic. Dă la frigider.

Restul de ulei se încălzeşte într-o tigaie, se pune restul de usturoi, paprika şi chilli şi se amestecă 30 de secunde pe foc mic.