Labneh

Reteta de Labneh Pentru inceput, prajim semintele intr-o tigaie antiaderenta neunsa, pe foc moderat, pentru 2-3 minute. Dupa ce semintele se racesc, le tocam cu cutitul in bucatele potrivite.

Labneh
Labneh

Labneh

Ingrediente:

  • 500 g iaurt degresat
  • ½ lingurita sare de Himalaya
  • ½ lingurita de iarba ciorii
  • 100 -150 g mix de seminte (floarea soarelui, dovleac, nuci, samburi de pin)

Mod de preparare

Pentru inceput, prajim semintele intr-o tigaie antiaderenta neunsa, pe foc moderat, pentru 2-3 minute. Dupa ce semintele se racesc, le tocam cu cutitul in bucatele potrivite.
Tapetam o sita cu gauri mici cu o bucată de tifon usor umeda si o pozitionam deasupra unui vas adanc.
Punem iaurtul in sita si il lasam sa se scurgă 24 ore, in frigider.
Dupa perioada de repaus, iaurtul va capata o consistenta cremoasa. Amestecam crema de iaurt cu iarba ciorii tocata marunt si sarea.
Cu mainile usor umede, formam mici bilute de crema de iaurt si apoi le tavalim prin mixul de seminte.
Le asezam pe o farfurie si le punem in frigider. Le servim dupa circa 1-2 ore.
Pofta buna!