Rețetă de Langoşi

Rețeta de Langoşi Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă etc

Rețetă de Langoşi
Rețetă de Langoşi
Rețetă de Langoşi

Rețetă de Langoşi

Ingrediente:

  • 250 g faina
  •  150 ml apa calduta
  •  1/2 bucata cub de drojdie proaspata
  •  1 praf sare
  •  2 linguri zahar
  •  2 cani ulei

Pentru umplutura

  •  200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

Mod de preparare: Rețetă de Langoşi

  • Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr.  Adaugă făina şi se frământă bine.
  •  Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei,  acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
  •  Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).
  • Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust.

Se servesc calde.