Lasagna cu spanac și ricotta

Lasagna cu spanac și ricotta O alegere mult mai ușoară a variantei clasice de lasagna. Alegerea perfectă pentru zilele în care vrei să dai la cuptor repede o masă sățioasă și extrem de gustoasă.

Lasagna cu spanac și ricotta
Lasagna cu spanac și ricotta
Lasagna cu spanac și ricotta

Lasagna cu spanac și ricotta 

Ingrediente:

  • 300 g paste lasagna
  •  800 g spanac verde
  •  1 ceapă
  •  2-3 căţei de usturoi
  •  1 morcov
  •  3 linguri miez de roșii zdrobite
  •  400 g bulion
  •  200 g brânză riccotta/ urdă
  •  50 ml vin alb
  •  150 g cașcaval
  •  sare, piper, busuioc, oregano, nucșoară - după gust

Mod de preparare: Lasagna cu spanac și ricotta 

  1.  Fierbe foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Taie mărunt ceapa cu usturoiul şi călește-le în uleiul încins ușor în prealabil. Adaugă roşiile zdrobite şi morcovul ras. Amestecă ușor până se omogenizează.
  2. Combină bulionul şi vinul cu restul compoziţiei. Pune la fiert circa 10-12 minute, apoi condimentează dup gust. Curăţă şi înăbuşă spanacul în apă fierbinte. Scurge-l, toacă-l mărunt şi amestecă-l cu brânză ricotta (sau cu urdă).
  3. Încinge cuptorul la 180°C.
  4. Unge un vas termorezistent cu ulei şi începe să “asamblezi” lasagna. Aşează în straturi un rând de paste, apoi spanac şi compoziţia cu roşii, apoi o altă foaie, peste care se pune caşcavalul feliat/ras. Repetă asta până se termină ingredientele.
  5. Dă lasagna cu spanac la cuptor până când se rumeneşte deasupra şi scade zeama.
  6. Se serveşte caldă.