Lecso cu cartofi

Rețeta de Lecso cu cartofi In uleiul incins se adauga ceapa solzisori si ardeii curatati de cotoare si taiati patrate. Se soteaza 2 minute la foc mediu, apoi se pune capacul pe cratita si se inabusa legumele la foc mic, cam 15 minute, pana se inmoaie bine de tot. Cam la 5 minute, ridicati capacul si amestecati.

Lecso cu cartofi
Lecso cu cartofi

Lecso cu cartofi

Ingrediente:

  • 2 cepe medii (cca 150-200 gr)
  • 3 ardei lungi verzi-deschis sau galben-deschis (cca 350 gr)
  • 3 rosii mai mici (cca 350 gr)
  • 2 cartofi medii (cca 300 gr)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia iute
  • 2-3 linguri ulei 
  • sare, piper negru

Mod de preparare

In uleiul incins se adauga ceapa solzisori si ardeii curatati de cotoare si taiati patrate. Se soteaza 2 minute la foc mediu, apoi se pune capacul pe cratita si se inabusa legumele la foc mic, cam 15 minute, pana se inmoaie bine de tot. Cam la 5 minute, ridicati capacul si amestecati. 
Se trage cratita de pe foc si se adauga cartofii taiati cuburi si boiaua. Se amesteca bine. Se toarna si putina apa (cam 120 ml), cat sa ajunga la jumatatea cartofilor. Se presara putina sare si piper.
Se fierbe in continuare cu capac, pana cartofii sunt facuti pe jumatate (cam 10 minute).
Rosiile se cresteaza in X si se oparesc 15 secunde. Se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se adauga in cratita impreuna cu inca putina sare si piper negru macinat.
Se fierbe in continuare cu capac pana cartofii sunt fierti de tot (cam 10-15 minute).
Se ridica capacul si se drege mancarea de sare. Daca sosul vi se pare prea lichid, lasati lecso sa scada fara capac cam 5 minute, la foc mic.
E bun cald sau la temperatura camerei. E bun asa simplu, dar si pe post de garnitura langa un snitel, oua ochiuri sau carnati pe gratar.