Legume a la grec

Legume a la grec - Legumele se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa mijlocie, ½ cescuta deulei, ½ cescuta de vin alb, ½ de lamiie, coriandru, piper, sare. Se curata si se spala legumele,se aleg cepe mici, care se taie in jumatati.

Legume a la grec
Legume a la grec

Legume a la grec

Ingrediente pentru legume a la grec:

  1. ceapa de apa
  2. conopida 
  3. ciuperci
  4. castraveti 
  5. condimente

Mod de preparare: Legume a la grec

Legumele se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa mijlocie, ½ cescuta de ulei, ½ cescuta de vin alb, ½ de lamiie, coriandru, piper, sare. Se curata si se spala legumele,
se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa fierbinte, cu putin o?et, pentru 5 minute. Fiecare leguma ( castraveti, ciuperci, conopida ), separat, se stropeste cu ulei si vin alb, se condimenteaza si se pune sa fiarba pe baie de aburi. Se aseaza in castroane mici, de forme diferite. Se pastreaza in frigider.
Servire:
Se servesc reci, alaturi de carne rasol, peste alb sau chiftelute prajite.