Legume la cuptor, cu sos dulce

Secretul acestui fel de mancare este adaugarea catorva linguri de vin pentru a aduce o aroma puternica.

Legume la cuptor, cu sos dulce
Legume la cuptor, cu sos dulce

Legume la cuptor, cu sos dulce

Ingrediente:

  • 500g pastarnac, curatat si taiat in felii
  • 500g morcovi, curatati si taiati in rondele
  • 1 radacina telina (medie) curatata, taiata in sferturi si feliata
  • 500g sfecla rosie/galbena curatata si feliata
  • 120ml ulei de masline
  • 170ml miere
  • 3-4 crengute de cimbru
  • sare si piper
  • 2 linguri vin sau otet de vin rosu

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 220C.

Intr-un bol mare amesteca legumele cu uleiul de masline, mierea si cimbrul si condimenteaza cu sare si piper. Pune-le intr-o tava pe o hartie de copt si acopera cu folie de aluminiu.

Baga totul la cuptor timp de 40 de minute pana cand legumele se inmoaie. Indeparteaza folia si mai lasa la cuptor inca 10 minute pana se rumenesc.

Scoate-le intr-un bol, adauga sare si piper si doua linguri de vin sau otet de vin. Serveste-le fierbinti.