Rețetă de legume la cuptor in stil italian

Rețetă de legume la cuptor in stil italian - Taiati zucchini tot cuburi, fara a curata coaja. Puneti toate legumele, inclusiv ciupercile (intregi daca nu sunt prea mari ori injumatatite), intr-un vas mare de Jena. Turnati uleiul, puneti condimentele, sare si piper si amestecati foarte bine.

Rețetă de legume la cuptor in stil italian
Rețetă de legume la cuptor in stil italian

Rețetă de legume la cuptor in stil italian

Ingrediente:

  1. cartofi (curatati) 1 kg
  2. ardei gras rosu 2 buc. (290 g)
  3. zucchini 2 buc. (500 g)
  4. ciuperci champignon 350 g
  5. usturoi 6 catei mari
  6. ulei de masline 3 linguri
  7. amestec italienesc de condimente sau componentele sale
  8. sare, piper proaspat rasnit

Mod de preparare: Rețetă de legume la cuptor in stil italian

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati cartofii cuburi, iar ardeii grasi, bucati. Taiati zucchini tot cuburi, fara a curata coaja. Puneti toate legumele, inclusiv ciupercile (intregi daca nu sunt prea mari ori injumatatite), intr-un vas mare de Yena. Turnati uleiul, puneti condimentele, sare si piper si amestecati foarte bine.
  • Acoperiti Jena cu o folie de aluminiu si bagati in cuptor. Lasati cam 20 de minute, amestecati iar legumele si indepartati folia. Cresteti temperatura la 220 grade  Celsius si mai lasati vreo 15 minute sau pana cand cartofii s-au patruns bine. Legumele pot fi servite atat calde, cat si reci.

Pofta buna!