Limba cu maioneza

Limba cu maioneza - Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe in oala sub presiune, se curata bine de pielitele de deasupra si se taie in cubulete mici de cca. 3-4 mm. Se taie si castravetii murati in cubulete de aceeasi marime si se lasa la scurs.

Limba cu maioneza
Limba cu maioneza

Limba cu maioneza

Ingrediente pentru limba cu maioneza:

  1. doua limbi de porc mari
  2. 6-8 castraveciori murati
  3. doua oua
  4. 200 ml. ulei 
  5. doua linguri de mustar iute pentru maioneza 
  6. sare 
  7. piper

Mod de preparare: Limba cu maioneza

Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe in oala sub presiune, se curata bine de pielitele de deasupra si se taie in cubulete mici de cca. 3-4 mm. Se taie si castravetii murati in cubulete de aceeasi marime si se lasa la scurs. Se prepara o maioneza din doua galbenusuri, ulei si o lingurita din mustar ca sa nu se taie. Daca la un moment dat maioneza devine prea groasa diluati-o cu doua linguri de zeama de lamaie. Avand grija ca toate ingredientele sa fie bine scurse, se amesteca, se potriveste de sare si piper si se da la rece. Nota: daca limba si muraturile nu sunt bine scurse, pe fundul castronului se va aduna zeama pentru ca nici unul din ingrediente nu o retine si salata va fi inestetica.