Linte in stil german cu Spatzle (taitei germani) si carnati

Linte in stil german cu Spatzle (taitei germani) si carnati - Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare.

Linte in stil german cu Spatzle (taitei germani) si carnati
Linte in stil german cu Spatzle (taitei germani) si carnati

Linte in stil german cu Spatzle (taitei germani) si carnati

INGREDIENTE

  1.     250 grame bacon
  2.     1 ceapa
  3.     1 cub unt
  4.     1 morcov
  5.     1 praz
  6.     500 grame linte bruna
  7.     2 litri supa de vita (se poate obtine si din cub concentrat)
  8.     1 frunza de dafin
  9.     sare, piper
  10.     4 carnati proaspeti
  11.     putin zahar alb
  12.     patrunjel proaspat, tocat
  13.     putin otet din vin alb
  14.     ulei de masline

Mod de preparare: Linte in stil german cu Spatzle (taitei germani) si carnati

  • Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare.
  • Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul.
  • Baconul se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in cratita, se adauga ceapa se soteaza 5 minute, apoi se adauga morcovul, prazul si untul si se gatesc inca 5 minute. Se adauga supa, foaia de dafin, lintea, baconul, zahar sare si piper si se fierb 40 de minute la foc mediu.
  • Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
  • Carnatii se prajesc in putin ulei, pana devin crocanti, 8-12 minute.
  • Se adauga patrunjelul si otetul peste linte si se mai lasa 4 minute.
  • Se servesc pastele cu lintea si carnatii crocanti.

Pofta buna!