Lipii cu prosciutto
Reteta de Lipii cu prosciutto Dizolva drojdia in apa cu zahar si lasa sa creasca 10 minute.

Lipii cu prosciutto
Ingrediente:
- 500 g faina
- 3 linguri cu porumb dulce
- 15 g oregano verde
- 200 g branza maturata
- 2 dovlecei
- 150 g prosciutto
- 50 ml ulei de masline
- 2 lingurite cu ulei de masline
- 300 ml apa calduta
- 10 g drojdie uscata
- 1/2 lingurita cu zahar
- sare, piper
Mod de preparare
Dizolva drojdia in apa cu zahar si lasa sa creasca 10 minute. Toarna lichidul in mijlocul fainii cernute impreuna cu o lingurita rasa cu sare. incorporeaza lichidul treptat, apoi toarna 50ml de ulei de masline si framanta pana obtii un aluat fin si elastic.
Pune-l intr-un castron uns, acopera-l si lasa sa creasca o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Taie dovleceii si branza maturata in felii cat mai subtiri (de preferat, foloseste o razatoare mandolina). Stropeste dovleceii cu uleiul ramas si coace-i pret de 2-3 minute pe fiecare parte.
Imparte aluatul in opt bucati si intinde-le cu sucitorul. Coace-le cate 2 minute pe fiecare parte.
Monteaza sandvisul astfel: pune pe o lipie cateva felii de dovlecel, boabe de porumb, prosciutto si branza.
Adauga oregano, sare si piper proaspat macinat. Acopera cu a doua lipie si pune sandvisul pe foc, intr-o tigaie nonaderenta, pana se topeste usor branza.