Lipii cu prosciutto

Reteta de Lipii cu prosciutto Dizolva drojdia in apa cu zahar si lasa sa creasca 10 minute.

Lipii cu prosciutto
Lipii cu prosciutto

 Lipii cu prosciutto

Ingrediente:

  •     500 g faina
  •     3 linguri cu porumb dulce
  •     15 g oregano verde
  •     200 g branza maturata
  •     2 dovlecei
  •     150 g prosciutto
  •     50 ml ulei de masline
  •     2 lingurite cu ulei de masline
  •     300 ml apa calduta
  •     10 g drojdie uscata
  •     1/2 lingurita cu zahar
  •     sare, piper

Mod de preparare

 Dizolva drojdia in apa cu zahar si lasa sa creasca 10 minute. Toarna lichidul in mijlocul fainii cernute impreuna cu o lingurita rasa cu sare. incorporeaza lichidul treptat, apoi toarna 50ml de ulei de masline si framanta pana obtii un aluat fin si elastic.
 Pune-l intr-un castron uns, acopera-l si lasa sa creasca o ora sau pana isi dubleaza volumul.
 Taie dovleceii si branza maturata in felii cat mai subtiri (de preferat, foloseste o razatoare mandolina). Stropeste dovleceii cu uleiul ramas si coace-i pret de 2-3 minute pe fiecare parte.
 Imparte aluatul in opt bucati si intinde-le cu sucitorul. Coace-le cate 2 minute pe fiecare parte.
 Monteaza sandvisul astfel: pune pe o lipie cateva felii de dovlecel, boabe de porumb, prosciutto si branza.
 Adauga oregano, sare si piper proaspat macinat. Acopera cu a doua lipie si pune sandvisul pe foc, intr-o tigaie nonaderenta, pana se topeste usor branza.