Macarons-reteta,explicatii,recomandari

Macarons-reteta,explicatii,recomandari, Se bate albusul cu varful de cutit de sare,se pune treptat zaharul cristal;albusul ramane lucios si nu are voie sa mai aiba urme de zahar(se mixeaza cam 15 minute).

Macarons-reteta,explicatii,recomandari
Macarons-reteta,explicatii,recomandari

 Macarons-reteta,explicatii,recomandari

Ingrediente:

  1. 75 g faina de migdale*
  2. 110 g zahar pudra amidon(adica din comert)
  3. 50 g zahar cristal
  4. 1 vf de cutit sare
  5. 60 g albus

Mod de preparare:

*in lipsa de faina de migdale se pot macina cu rasnita migdale intregi,apoi se cerne faina impreuna cu zaharul pudra.
Se bate albusul cu varful de cutit de sare,se pune treptat zaharul cristal, albusul ramane lucios si nu are voie sa mai aiba urme de zahar(se mixeaza cam 15 minute).Cand albusul e teapan si fin,se poate adauga colorantul sau cacao(nu mai mult de o lingura rasa pt ca usuca compozitia)
Faina amestecata cu zaharul pudra se pune treptat in trei pasi,invartind usor cu paleta de jos in sus(cam de 40 de ori se invarte in compozitie).
Se pune compozitia in posh(sprit cu capat rorund/punga taiata mai apoi la colt) si se spriteaza gramajoare pe hartie de copt sau pe foaia speciala din silicon pt macarons.
Dupa ce s-a umplut o tava,foaie,plansa se bate cu tava de masa de lucru de 4-5 ori pt a iesi aerul din compozitie.Asa ele se aseaza mai bine si nu au bule de aer in ele(din cauza bulelor de aer ele crapa si se usuca)
Se lasa la uscat intre 1-3 ore,in functie de apa ce o contine colorantul(pudra,gel).Uscatul consta de fapt in evaporarea apei din compozitie.
Cuptorul se incalzeste la 130 grade Celsius;se coc aproximativ 14-15 minute.In cuptor fac piciorusul.
Dupa ce se scot tavile din cuptor se pune hartia sau plansa pe ceva rece,fara tava si se lasa 10 minute la racit,apoi se desprind foarte usor fara sa se lipeasca.
Se umplu cu ce doriti,inclusiv nutella.
Exemple de crema:

  • -50 ml smantana grasa dulce
  • -100 g ciocolata alba si arome:
  1. ness(juma de pliculet)
  2. coaja de lamaie
  3. coaja de portocale
  4. flori de lavanda
  5. menta
  6. pastai de vanilie

sau ciocolata neagra sau cu lapte plus  -alune pisate
                                                          -migdale
Smantana se pune la foc un minut apoi se pune ciocolata bucatele si se invarte energic.Cand punem ciocolata luam de pe foc.
Se pastreaza la rece;se servesc de preferinta a doua zi la temperatura camerei.Macaron trebuie sa fie crocant la exterior si moale in interior.
RECOMANDARI:

  • la crema se foloseste ciocolata de calitate,nu ciocolata de menaj
  • colorantul e mai bine sa fie gel
  • ness Jacobs si pusa o lingurita rasa si in compozitia de macaron