Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume

Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume,Mai intai se taie pieptul bucati,(eu il tai bucati mai mari dar se poate taia si fasii mai lungi)apoi se pune la fiert pana da cateva clocote, dupa care il scotem, il clatim si il punem la prajit in ulei de masline pana devine usor auriu(desigur la foc mic).

Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume
Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume
Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume
Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume
Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume

Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume

Ingrediente

  1.     -4 ardei grasi in 4 culori(rosu, galben ,portocaliu si verde)
  2.     -2 bucati de piept de pui mai mari sau 3 mai mici
  3.     -100 ml ulei de masline
  4.     -3 morcovi potriviti
  5.     -1 cutie de ciuperci feliate
  6.     -1 cutie de porumb fiert
  7.     -3 linguri sos de soia
  8.     -3 linguri BBQ sauce-sos barbeque
  9.     -2 linguri de melasa de rodii
  10.     -2 linguri mirodenia sau vegeta
  11.     -1/2 pahar apa + 1 lingura de amidon alimentar
  12.     -sare
  13.     -piper
  14.     -Sarea se adauga dupa ce punem sosul de soia si mirodenia pentru ca ele sunt deja sarate.

    Garnitura de orez Basmati
    Ingrediente:

  1.     -300 g. orez,
  2.     -6 linguri ulei masline,
  3.     -2 lingurite de hell(cardamom)macinat
  4.     -sare dupa gust,
  5.     -o lingurita piper alb(facultativ).
  6.     -apa fiarta(la fiecare 100 g. de orez se folosesc 200ml de apa plus 2 linguri de ulei sau unt)

Mod de preparare
Mai intai se taie pieptul bucati,(eu il tai bucati mai mari dar se poate taia si fasii mai lungi)apoi se pune la fiert pana da cateva clocote, dupa care il scotem, il clatim si il punem la prajit in ulei de masline pana devine usor auriu(desigur la foc mic).
Intre timp se taie morcovul fasii si il punem peste pieptul de pui, dar tot la foc mic.
Dupa vreo 10 min se adauga si ardeiul colorat taiat in fasii. Pe toata perioada nu se v-a folosi nici o lingura pentru invartit, se va amesteca doar prin scuturarea oalei, ca sa nu se distruga legumele si sa-si pastreze forma lor in naturala.
Dupa ce s-au muiat legumele se adauga ciupercile taiate (daca ciupercile sunt taiate mari se vor mai marunti, ca sa aiba toate legumele dimensiune aproape egale), porumbul fiert, piperul, vegeta si sosurile amintite mai sus.
Dizolvam amidonul in jumatatea de pahar de apa, amestecam bine si turnam in oala si se invarte putin cu o lingura de lemn ca sa nu faca cocoloase.
Sarea se adauga dupa vreo 10 minute, dupa ce sosul de soia se va incorpora in legume si carnea de pui.
Se mai lasa inca 15 min la foc mic si apoi se stinge focul.
Si acum sa ne ocupam de garnitura.
Aceasta mancare se poate servi cu garnitura de orez Basmati sau cu
garnitura de Noodles(care sunt ca niste spaghete subtiri).
Eu am facut garnitura de orez Basmati.
Orezul se spala in 2-3 ape, apoi se pune la muiat timp de 15 min. Dupa ce s-a muiat orezul se strecoara de apa si se pune la calit intr-o cratita de teflon in care a fost incins uleiul de masline si se va lasa 1 min invartindu-se cu o lingura de lemn apoi se adauga, sarea, piperul alb, cardamomul si se va pune apa clocotita lasandu-se la fiert la foc mic. Daca aveti la dispozitie puteti pune sub cratita o tablita ca sa nu fie flacara prea mare.
Cu cat focul este mai mic cu atat orezul va iesi perfect..!Orezul se gateste destul de repede in maxim 15-20 min.
Cantitatea de apa necesara pentru orezul basmati,pe care o folosesc eu:
-la fiecare pahar de orez muiat eu pun un pahar si un sfert de apa fiarta;
Daca orezul a fost pus la inmuiat o perioada mai mare de timp va trebui sa micsorati cantitatea de apa.
Nu invartiti in orez decat la inceput cand se pune apa si a inceput sa fiarba orezul, dupa aceea il lasati pana se gateste singur.
Este o mancare foarte gustoasa si preferata de mici si mari!
Sper sa va placa si va urez : Pofta buna!