Mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei - Ceapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa.Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele.

Mancare de dovlecei
Mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei

INGREDIENTE

  1. 2 dovlecei (1 galben+1 verde);
  2. 2 linguri ulei de masline;
  3. 1 ceapa;
  4. 3-4 catei de usturoi;
  5. 1/2 ardei rosu iute;
  6. cimbrisor uscat;
  7. sare;
  8. piper;
  9. marar.

Mod de preparare: Mancare de dovlecei

Ceapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa.
Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele.
Se mai adauga putina apa, se pune capacul si se lasa 5 minute sa se inmoaie, apoi se adauga ardeiul taiat rondele.
Se mai lasa pe foc 5 min si se mai adauga apa, daca este nevoie.
Se serveste cu marar tocat.

Pofta buna!