Mancare de dovlecei cu ciuperci

Mancare de dovlecei cu ciuperci - Curatam ceapa si o tocam fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul semirondele cat mai subtiri.Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa si le taiem in patru.Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari.

Mancare de dovlecei cu ciuperci
Mancare de dovlecei cu ciuperci

Mancare de dovlecei cu ciuperci

INGREDIENTE

  1. 1 ceapa
  2. 1 ardei gras
  3. 1/2 morcov
  4. 2 dovlecei tineri
  5. 300 gr ciuperci champignon
  6. 300 gr rosii pasate
  7. sare
  8. 1 lingura ulei
  9. piper negru macinat
  10. 1 foaie de dafin
  11. rozmarin uscat
  12. 2 catei de usturoi

Mod de preparare: Mancare de dovlecei cu ciuperci

Curatam ceapa si o tocam fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul semirondele cat mai subtiri.
Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa si le taiem in patru.
Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari.
In uleiul incins, punem la calit, pe rand, morcovul, ceapa, ardeiul gras, ciupercile. 
Acoperim cu apa calda. Punem sare, piper, foaia de dafin si lasam sa dea cateva clocote, apoi punem dovleceii. 
Fierbem 10 minute, apoi punem rosiile si rozmarinul. Fierbem pana scade si se leaga sosul.
Adaugam usturoiul tocat fin inainte de a stinge focul.