Mancare de miel cu cartofi si menta

Mancare de miel cu cartofi si menta - Carnea de miel se portioneaza in bucati nu prea mici ci potrivite. Este foarte buna carnea cu oase.Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie adaugam lingura de pasta de legume si punem carnea. Amestecam bine si punem sare, piper alb si o foaie de dafin.

Mancare de miel cu cartofi si menta
Mancare de miel cu cartofi si menta

Mancare de miel cu cartofi si menta

INGREDIENTE

  1. 1 kg carne de miel cu os
  2. 500-700 gr cartofi
  3. 1 ceapa mare
  4. o lingura concentrat de legume (eu am facut in casa)
  5. 5-6 catei de usturoi
  6. ulei de masline
  7. 1 pahar de vin alb
  8. 1 foaie de dafin
  9. sare, piper alb
  10. 2-3 frunze de menta pentru gatit

Mod de preparare: Mancare de miel cu cartofi si menta

Carnea de miel se portioneaza in bucati nu prea mici ci potrivite. Este foarte buna carnea cu oase.
Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie adaugam lingura de pasta de legume si punem carnea. Amestecam bine si punem sare, piper alb si o foaie de dafin. Stingem cu vinul alb si completam cu apa fierbinte pana acopera carnea. Lasam sa fiarba inabusit cca 1 ora, pana carnea e moale si se desprinde de pe oase usor. Intre timp mai adaugam apa daca e nevoie.
Cartofii se curata si se taie potrivit de mari si cand carnea a fiert se pun in oala sa fiarba impreuna cu carnea. La final mai gustam de sare, piper si punem 2-3 frunze de menta pentru gatit. Ii da o aroma deosebita carnii de miel.
Servim alaturi de paine prajita alaturi , dupa preferinta.