Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Mancare de praz cu masline si carne de iepure - Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde.

Mancare de praz cu masline si carne de iepure
Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Mancare de praz cu masline si carne de iepure

INGREDIENTE

  1. jumatate de iepure
  2. sare
  3. circa 150 ml ulei
  4. apa
  5. 450 g praz curatat
  6. 2 ardei kapia
  7. 1 ceapa rosie
  8. 1 ceapa galbena
  9. 2 morcovi
  10. 1 pastarnac
  11. 250 g masline
  12. putin oregano uscat
  13. putin busuioc uscat
  14. putin maghiran uscat
  15. putin piper macinat
  16. 1 lingura de boia de ardei dulce
  17. 250 ml suc de rosii
  18. 3 graunti de usturoi
  19. 2-3 fire de patrunjel
  20. 2-3 fire de marar

Mod de preparare: Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde.
Intre timp, se pregatesc legumele.
Prazul curatat si spalat se taie rondele groase.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Cepele se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cea mare.
Dupa ce carnea s-a patruns, se adauga toate aceste legume in wok impreuna cu maslinele si doua cani de apa.
Se lasa legumele sa se patrunda un pic, apoi se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin piper macinat si o lingura de boia de ardei dulce.
Dupa ce totul a fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat), patrunjelul si mararul (spalate si tocate).
Se mai clocoteste mancarea 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.

Pofta buna!