Mancare de spanac cu ciuperci

Mancare de spanac cu ciuperci - Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida, adaugam ciupercile curatate si tocate lamele.

Mancare de spanac cu ciuperci
Mancare de spanac cu ciuperci

Mancare de spanac cu ciuperci

INGREDIENTE

  1.     1 ceapa
  2.     200 gr ciuperci champignon
  3.     400 gr spanac frunze proaspat
  4.     1 lingura ulei
  5.     1 lingura pasta de ardei
  6.     1 lingura faina de naut
  7.     sare
  8.     piper negru macinat
  9.     1 legatura marar verde

Mod de preparare: Mancare de spanac cu ciuperci

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida, adaugam ciupercile curatate si tocate lamele.
Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa isi lase zeama. Ridicam capacul si amestecam ocazional pana ciupercile sunt gata si zeama a scazut.
Intre timp curatam spanacul si il spalam bine, apoi il punem la foc in apa clocotita cu putina sare. Il lasam sa dea 2-3 clocote, apoi il scurgem, pastrand zeama.
Cand zeama a scazut de pe ciuperci, adaugam pasta de ardei, apoi spanacul oparit.
Amestecam energic pentru cateva minute, apoi stingem cu zeama de la spanac cat sa acopere si sa depaseasca spanacul. Punem sare dupa gust, piper si fierbem cateva minute.
Punem faina de naut intr-o ceasca, adaugam 2-3 linguri apa rece si omogenizam, apoi turnam peste spanac. Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute. Inainte de a fi gata, adaugam mararul verde tocat fin.

Pofta buna!