Mancare italiana de fasole

Reteta de mancare italiana de fasole Scurgem fasolea, o clatim sub un jet de apa rece si o lasam in sita sa se scurga.

Mancare italiana de fasole
Mancare italiana de fasole

Mancare italiana de fasole

Ingrediente:

  • 300 g fasole boabe
  • 200 g suc de rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 crenguta mica rozmarin proaspat
  • 4-5 frunze medii de salvie proaspata
  • 100 ml supa de legume/apa
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Scurgem fasolea, o clatim sub un jet de apa rece si o lasam in sita sa se scurga.
Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic spre mediu. Cand s-a incalzit adaugam salvia, crenguta de rozmarin si catelul de usturoi curatat si intreg.
Le sotam cca 1 minut, apoi adaugam sucul de rosii amestecat cu supa de legume sau apa.
Fierbem sosul cca 10-15 minute, la foc mic spre mediu, sau pana cand capata o consistenta usor densa.
Adaugam fasolea boabe bine scursa, amestecam cu grija si fierbem mancarea de fasole inca 5 minute, pe foc mic.
Cu 2-3 minute inainte de a stinge focul, condimentam mancarea de fasole cu sare si piper proaspat macinat.
Mancarea de fasole se serveste calda, simpla sau alaturi de fripturi la gratar sau la cuptor.