Mini pizza de conopida

Reteta de mini pizza de conopida Curatam conopida, o desfacem in buchetele si o fierbem la aburi (pentru aceasta reteta conopida se fierbe neaparat la aburi. Prin fierberea la aburi, legumele isi pastreaza structura si substantele nutritive).

Mini pizza de conopida
Mini pizza de conopida

Mini pizza de conopida

Ingrediente:

  • 600 g conopida fiarta (cantarita dupa fierbere)
  • 200 g cascaval ras
  • 1 ou mediu
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • oregano/busuioc
  • 100 g cascaval/mozzarella (pt topping)
  • 4-5 fileuri ansoa in ulei

Mod de preparare

Curatam conopida, o desfacem in buchetele si o fierbem la aburi (pentru aceasta reteta conopida se fierbe neaparat la aburi. Prin fierberea la aburi, legumele isi pastreaza structura si substantele nutritive).
Cand furculita intra usor in conopida, stingem focul. Scoatem conopida din dispozitivul pentru fierberea la aburi si o asezam pe o farfurie unde o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, o zdrobim cu furculita si o amestecam cu cascavalul ras, oul, sare si piper.
Asezam un cerc cu un diametru de cca 10 cm in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si adaugam in interiorul cercului 2-3 linguri de conopida. O presam cu lingura, astfel incat sa obtinem mini pizza rotunde cu o grosime de cca 6-7 mm, apoi indepartam cu grija cercul. Procedam in acest fel pana cand terminan mixul de conopida si cascaval.
Stropim mini pizza cu cateva picaturi de ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.
Le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca 10 minute, apoi ungem suprafata fiecarei mini pizza cu sosul de rosii, le pudram cu putin oregano sau busuioc proaspat si adaugam cateva cubulete de cascaval. Eu am facut 3 mini pizza cu sos de rosii si cascaval si 3 cu sos de rosii, cascaval si fileuri de ansoa.
Introducem mini pizza din nou in cuptorul incalzit la 180°C si le mai coacem 4-5 minute.
Pofta buna!