Muschi de porc Wellington

Muschi de porc Wellington - Reteta de Beef Wellington este de fapt reteta clasica care se face cu muschi de vita. Am pastrat celelalte ingrediente din reteta si am inlocuit muschiul de vita cu cel de porc.

Muschi de porc Wellington
Muschi de porc Wellington

Muschi de porc Wellington

INGREDIENTE

  1. 1 muschi de porc (mai marisor, de aproximativ 650-700 gr)
  2. 350 gr ciuperci (eu am folosit hribi congelati)
  3. 1 ceapa mica
  4. 2 catei de usturoi
  5. 2-3 linguri ulei
  6. 1 cub de unt (50 gr)
  7. 1 pachet aluat foietaj
  8. 5-6 felii de prosciutto sau sunca de Parma
  9. Sare si piper proaspat rasnit, cimbru uscat
  10. 1-2 linguri mustar clasic (optional, eu nu l-am folosit)
  11. 1 galbenus de ou
  12. 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de:

  1. 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi)
  2. 1 lingurita boabe de piper
  3. 2 foi de dafin
  4. 1 lingurita boabe de mustar
  5. cateva boabe de ienibahar
  6. 1 baton de scortisoara
  7. 1 bucata anason stelat.

Mod de preparare: Muschi de porc Wellington

  • Se amesteca bine toate ingredientele pana sarea se topeste. Se pune muschiul in saramura, se acopera cu folie vasul si se da la frigider pentru cel putin 24 ore. Se scoate muschiul din saramura, se sterge de apa, se lasa 1-2 ore sa se usuce la temperatura camerei.
  • Intr-o tigaie se pun putin unt (25 gr) si 2 linguri ulei. Se prajeste muschiul putin pe toate partile (este suficient sa prinda crusta). Se scoate muschiul pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Se poate unge cu mustar, eu am preferat sa sar peste aceasta etapa.
  • In aceeasi tigaie se pune restul de unt, se taie ceapa si usturoiul marunt si se caleste.
  • Se adauga ciupercile taiate in felii sau cuburi (eu am avut ciuperci congelate, asa ca le-am lasat de seara pana dimeniata sa se dezghete). Am calit ciupercile la foc iute pana zeama de pe ele a scazut considerabil. Se asezoneaza cu sare, piper si putin cimbru, se lasa sa se raceasca.
  • La final se adauga 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate cu boia.
  • Pe masa de lucru se intinde aluatul foietaj. Peste aluat se pun feliile de prosciutto, apoi umplutura de ciuperci.
  • Punem muschiuletul in mijloc si rulam cat mai strans. Surplusul de aluat de la capete se taie si se da deoparte. Se unge aluatul cu galbenus de ou, se cresteaza cu o furculita sau cutit bine ascutit. Se da la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 40 minute.
  • Se lasa sa se odihneasca 15 minute, se feliaza si se serveste cu garnitura preferata.