Muschiulet de porc cu legume la gratar

Reteta de Muschiulet de porc cu legume la gratar Spala ardeii si coace-i intr-o tigaie grill, pe aragaz, sau intr-o tava de copt, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Muschiulet de porc cu legume la gratar
Muschiulet de porc cu legume la gratar

 Muschiulet de porc cu legume la gratar

Ingrediente:

  •     4 ardei kapia
  •     2 bucati de muschi de porc (aproximativ 250g/bucata)
  •     1 vanata
  •     12 fire de sparanghel verde
  •     3 linguri de ulei de masline
  •     1 rosie
  •     1 dovlecel
  •     1 lingura de otet balsamic
  •     piper, sare de mare grunjoasa

Mod de preparare

Spala ardeii si coace-i intr-o tigaie grill, pe aragaz, sau intr-o tava de copt, in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce s-au copt, acopera-i cu o folie de aluminiu si lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de cotor, pielite si seminte.
 Spala vinetele si taie-le felii pe lung. Presara-le cu sare si lasa-le sa stea 15 minute, sa-si lase zeama. Clateste-le bine, usuca-le cu un prosop de hartie si presara-le cu sare si piper.
 Rupe varfurile sparanghelului si curata-le. Presara-le cu sare si piper.
 Spala rosiile si dovleceii si taie-le in felii groase. Pune un pic de sare si piper.
 Incinge o tigaie grill, unge-o cu ulei de masline si coace legumele pe ambele parti.
 Pune legumele coapte pe gratar intr-un vas si stropeste-le cu otet balsamic.
 Freaca carnea cu sare si piper. Incalzeste o tigaie grill, unge-o cu ulei de masline si coace carnea 3 – 4 minute pe fiecare parte. Opreste focul, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca timp de 5 minute.
 Serveste carnea impreuna cu legumele la gratar.