Mustar de casa

Mustar de casa Se pun boabele de mustar intr-un vas mai adanc. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un strat generos de apa si se lasa la inmuiat 20 de minute.

Mustar de casa
Mustar de casa

Mustar de casa

Ingrediente:

  • 100 g boabe de mustar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura otet din vin
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 2 linguri zahar
  • Optional:
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Se pun boabele de mustar . Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un strat generos de apa si se lasa la inmuiat 20 de minute.
Se arunca apa, se clatesc din nou, iar acum se adauga: un strat subtire de apa care sa acopere boabele (asta inseamna cam 3 linguri), otetul, zaharul si sarea. 
Se lasa la macerat 2 zile, in frigider. 
Dupa acest timp, se amesteca cu blenderul, cu multa rabdare, pentru ca dureaza ceva pana se omogenizeaza si se sparg bobitele .