Negresa cu afine si nuci

Negresa cu afine si nuci - Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine.

Negresa cu afine si nuci
Negresa cu afine si nuci

Negresa cu afine si nuci

INGREDIENTE pentru negresa cu afine si nuci

  1. 350 ml bautura de orez
  2. 100 g zahar
  3. 1 plic zahar vanilat
  4. Un praf de sare
  5. 250 g dulceata de afine
  6. 150 ml ulei
  7. 500 g faina alba
  8. 30 g cacao neagra
  9. 1 plic praf de copt
  10. 1 lgt esenta de rom
  11. o mana de nuca

Mod de preparare: Negresa cu afine si nuci

Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza iar deasupra se asaza nucile taiate in bucati mai mici. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa timp de 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, daca aveti rabdare.

Pofta buna!