Obletel de Dunare prajit crocant

Obletel de Dunare prajit crocant

Obletel de Dunare prajit crocant
Obletel de Dunare prajit crocant

Obletel de Dunare prajit crocant

Ingrediente:

  1. 1 kg obletel proaspat de Dunare
  2.  ,300 ml ulei,
  3.  sare,
  4.  200 g pesmet sau malai crisat,
  5.  cateva scobitori de bambus

Mod de preparare:

  • Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
  • Se indulceste obletelul cu un praf de sare apoi se insira cate 4-5 bucati pe cate o scobitoare de bambus care se infige prin ochii pestisorilor.Se tavaleste fiecare gramada de obletei prin pesmet apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins.Se scot obleteii pe servetele absorbante,pentru a scapa de surplusul de ulei apoi se consuma simli sau cu mujdei de usturoi.Acest tip de peste se consuma cu totul,fara cap,nemaifiind nevoie sa scoatem oasele.


Observatii

Obletelul este un pestisor care traieste in apele dulci ale Dunarii si nu creste foarte mare,atingand lungimea de cca 15-20 cm,traieste in Dunare si se mananca cu tot cu oase ,daca este prajit bine,aruncand doar capul.Este un peste mic dar foarte gras si foarte gustos.