Omleta cu macrou si cartofi

Reteta de omleta cu macrou si cartofi Curatam cartofii, ii spalam si uscam bine, apoi ii taiem in feliute subtiri (cca 5-6 mm grosime).

Omleta cu macrou si cartofi
Omleta cu macrou si cartofi

Omleta cu macrou si cartofi

Ingrediente:

  • 1 conserva file de macrou in ulei de floarea soarelui
  • 6 oua medii
  • 1 ardei mic gras rosu/verde
  • 4 cartofi medii rosii
  • 1-2 linguri codite de ceapa verde tocate
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si uscam bine, apoi ii taiem in feliute subtiri (cca 5-6 mm grosime).
Incalzim cca 150 ml de ulei de floarea soarelui intr-o tigaie antiaderenta si prajim feliile de cartof, la foc mediu, pana se rumenesc uniform. Prajim cartofii in doua sau trei transe, nu adaugam deodata toate feliile de cartof, acestea trebuie sa stea in tigaie una langa cealalta, nu trebuie sa fie suprapuse.
Scoatem cartofii prajiti din tigaie, ii asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.
Spargem ouale intr-un vas, adaugam sare si piper macinat dupa gust si le batem cu o furculita pana la omogenizare, nu mai mult.
Ungem o tigaie antiaderenta cu 1 lingura de ulei de floarea soarelui si asezam feliile de cartof intr-un singur strat. Adaugam pe deasupra cartofilor ardeiul taiat in cubulete mici, macroul scurs si rupt in bucatele mici si cepsoara tocata in bucatele de cca 2 cm.
Adaugam ouale batute si miscam cu grija tigaia astfel incat compozitia de oua sa acopere toate ingredientele.
Aprindem aragazul, acoperim omleta cu un capac si o prajim la foc mic spre mediu pentru cca 5-6 minute
Scoatem cu grija omleta cu macrou si cartofi pe o farfurie si o servim cu multa pofta.