Omleta rulata umpluta

Reteta de omleta rulata umpluta Se freaca telemeaua sa nu mai fie bulgarasi si se adauga iaurtul. Se freaca bine ca sa devina cat mai cremos amestecul. Se adauga ardeii si ceapa tocate marunt. Se condimenteaza cu piper negru.

Omleta rulata umpluta
Omleta rulata umpluta

Omleta rulata umpluta

Ingrediente:

Omlete

  • 3 oua
  • 2 lingurite rase faina (cca 5-6 gr)
  • 1 lingura apa sau lapte
  • sare
  • 2 lingurite ulei

Crema de telemea

  • 80 gr iaurt grecesc (10%)
  • 40 gr telemea sau feta (de oaie)
  • 2 ardei iuti murati (sau 1 ardei semi-iute bulgaresc)
  • 1/2 ceapa ceapa rosie mica, tocata marunt
  • piper negru

Umplutura

  • 2 lingurite za'atar
  • 2 maini verdeturi asortate (amestec de spanac baby, valeriana, rucola)
  • 1 avocado
  • 8 frunze menta
  • 1 lingura ulei masline

Decor

  • fulgi de chili
  • seminte de susan
  • za'atar
  • 1 lingura ulei masline

Mod de preparare

    Se freaca telemeaua sa nu mai fie bulgarasi si se adauga iaurtul. Se freaca bine ca sa devina cat mai cremos amestecul. Se adauga ardeii si ceapa tocate marunt. Se condimenteaza cu piper negru.
    Avocado se taie cubulete. Se presara cu putina sare. Se toaca menta fin.
    Se bat bine ouale cu putina sare. Se adauga faina si apa/laptele si se bate iar pana nu mai vedeti faina sau cocoloase. Se pune amestecul intr-o cana gradata. Ar trebui sa aveti cam 160 ml. Compozitia nu e groasa, ca cea de clatite, nici nu se vede ca s-a adaugat faina.
    Se incinge o tigaie antiaderenta de 25 cm diametru. Se unge cu putin ulei (cam 1 lingurita), ca atunci cand faceti clatite.
    Se toarna jumatate din amestecul de omleta (80 ml) in tigaie si se misca tigaia circular, ca la clatite. Veti vedea ca omleta se coaguleaza imediat. In caz ca scapati prea mult amestec in tigaie, nu-i problema, inclinati tigaia si cu o lingura scoateti excesul de deasupra si-l puneti inapoi in cana gradata. Ideea e sa faceti omleta subtire ca o clatita, altfel va fi greu de intors. Se coace scurt, cam 30 secunde. Se intoarce omleta (cel mai usor o intoarceti cu mana, dupa ce desprindeti usor marginile cu un cutit bont) si se mai lasa 10 secunde pe partea a doua.
    Se muta omleta pe o farfurie (eu am pus servetel dedesubt) cu prima parte coapta (partea mai frumoasa) in jos.
    * culoarea omletei depinde de calitatea si sursa oualor; omeltele mele sunt facute cu oua de la tara
    Se repeta cu urmatoarea omleta.
    Se unge fiecare omleta cu jumatate din crema de telemea.
    Se presara pe ea 1 lingurita de za'atar.
    Se presara jumatate din menta tocata. Daca nu va place menta, poate fi inlocuita cu patrunjel sau marar.
    Se pune jumatate de avocado cubulete pe un capat al omletei. Se pun deasupra verdeturi (cat mai multe intra, dar sa puteti totusi rula omleta fara sa se rupa).
    Picurati peste verdeturi 1/2 lingura ulei. Rulati omleta strans. Daca o serviti imediat o taiati in doua pe diagonala. Daca o luati la pachet o lasati intreaga.
    Ungeti omleta cu putin ulei. Presarati cu fulgi de chili, inca putin za'atar si seminte de susan.
    Serviti imediat sau la temperatura camerei. Se poate impacheta si lua la pachet.