Orez brun cu legume si ciuperci

Orez brun cu legume si ciuperci - Curatam ceapa si morcovii. Taiem ceapa foarte marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare.Intr-o oala mare punem o lingura de ulei. Adaugam legumele (ceapa si morcovii) si le calim putin.

Orez brun cu legume si ciuperci
Orez brun cu legume si ciuperci

Orez brun cu legume si ciuperci

INGREDIENTE

  1. 2 cepe medii
  2. 2 morcovi
  3. 500 g orez brun
  4. 250 g ciuperci la conserva
  5. patrunjel
  6. sare
  7. piper
  8. 1 lingura vegeta
  9. 1 lingura de ulei

Mod de preparare: Orez brun cu legume si ciuperci

Curatam ceapa si morcovii. Taiem ceapa foarte marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare.
Intr-o oala mare punem o lingura de ulei. Adaugam legumele (ceapa si morcovii) si le calim putin.
Adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba 5-10 minute.
Adaugam vegeta. Amestecam.
Adaugam orezul si apoi completam cu apa.
Lasam sa fiarba pana cand apa este absorbita, iar legumele si orezul sunt bine gatite.
Adaugam ciupercile cu 10 -15 minute inainte sa fie gata orezul. Completam cu apa daca mai este necesar sa fierbem orezul sau legumele.
La final adaugam patrunjelul tocat.