Oua umplute

Oua umplute - Se fierb cele 10 oua. Se taie in jumatati si se scoate galbenusul care se freaca cu 2 lingurite de mustar, pateu de porc si unt, impreuna cu o lingura de zeama de lamaie

Oua umplute
Oua umplute

Oua umplute

Ingrediente:

  1. 10 oua
  2. 100g pateu de porc
  3. 2 lingurite mustar
  4. O lingura unt/margarina
  5. 1 ou
  6. 200ml ulei
  7. 1 lingurita mustar
  8. 100ml iaurt degresat
  9. Sucul de la o jumatate lamaie
  10. Piper, sare

Mod de preparare: Oua umplute

Se fierb cele 10 oua. Se taie in jumatati si se scoate galbenusul care se freaca cu 2 lingurite de mustar, pateu de porc si unt, impreuna cu o lingura de zeama de lamaie, se adauga sare si  piper. pune pasta formata in albusuri.
Se prepara o maioneza astfel: se pune un ou crud intr-un bol si se freaca cu blenderul, se pune ulei constant. Se adauga o lingurita de mustar fara varf, sucul de lamaie dupa gust, sare si piper dupa gust si se amesteca in continuare pana devine o crema groasa.
Se adauga iaurtul si se amesteca iarasi. Se asaza sosul intr-o farfurie adanca, se pun ouale deasupra.

Se serveste cu salata verde.