Oua umplute cu crema de urda

Oua umplute cu crema de urda. Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz.

Oua umplute cu crema de urda
Oua umplute cu crema de urda

Oua umplute cu crema de urda

Ingrediente:

● 10 oua
● 250 gr urda
● 5 linguri smantana de tara
● 1 legatura mica marar verde
● sare
● piper
● 1 lingurita busuioc uscat
● gogosari in otet
● patrunjel verde


Mod de preparare

Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz.
Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte.
Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam putin si le lasam la racorit.
Le decojim, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.
Intr-un bol amestecam urda faramitata cu smantana.
Mararul verde il spalam, indepartam coditele, il tocam si il incorporam in branza.
Presaram sare, piper si busuioc.
La final punem 2-3 galbenusuri fierte, data pe razatoare si amestecam bine.
Cu o lingurita punem umplutura in jumatatile de oua.
Le asezam pe o tava, punem cate o bucatica de gogosar pe fiecare, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Le dam la rece pentru o ora, apoi servim!