Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Reteta de paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos.

Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone
Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Ingrediente:
Pentru fursecuri

  • 4 oua
  • 310 gr faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • o lingura coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat

Pentru crema

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr frisca lichida
  • o lingura zahar pudra
  • 250 gr mascarpone

Pentru glazura

  • 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos.
Preincalzim cuptorul.
Pregatim tava tapetata cu hartie pentru copt si cu ajutorul unui pos spritam gramajoare de compozitie. Lasam loc mult intre ele deoarece la cuptor se aplatizeaza si riscam sa se uneasca intre ele. Greutatea gramajoarei de aluat nu trebuie sa depaseasca aproximativ greutatea cuprinsa de jumatate de lingurita. Puteti pune chiar cu lingurita, nu neaparat cu posul.
Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem timp de 8-10 minute la foc mediu. Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa.
Procedam la fel cu restul de compozitie.
Pregatim crema.
Infierbantam frisca (nu o lasam sa fiarba!). Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza amestecul.
Racim si lasam la frigider pentru 2-3 ore.
Punem mascarpone in amestec si bagam mixerul.Nu va speriati ca e moale, mixati in continuare si dupa un timp se va lega si va ajunge la consistenta perfecta. Trebuie sa fie legata si pufoasa.
Potriviti cate doua fursecuri si le lipiti cu cate 1/2 de lingurita crema. Asezati fursecurile pe un platou si le glazurati cu ciocolata.
Pentru glazurat puneti ciocolata rupta cubulete intr-un posh de silicon si o bagati in apa fierbinte.
Cand e topita taiati cu un foarfece putin din capatul posului si lasati sa curga ciocolata in fir subtire peste fursecuri.