Pancakes cu sfecla si ricotta

Reteta de pancakes cu sfecla si ricotta Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o compozitie omogena, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.

Pancakes cu sfecla si ricotta
Pancakes cu sfecla si ricotta

Pancakes cu sfecla si ricotta

Ingrediente:

  • 125 g sfecla fiarta
  • 1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
  • 7 linguri de faina (cca 90 gr)
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei masline
  • 200 g ricotta/branza vaci

Mod de preparare

Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o compozitie omogena, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.
Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor.
Incingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 cm,
Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.
Scoatem clatitele americane pancakes pe o farfurie si dupa ce se racesc, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.
Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm,
Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut.

Pofta buna!