Papanaşi prăjiţi, cu dulceaţă şi smântână

Rețetă de Papanaşi prăjiţi, cu dulceaţă şi smântână Învaţă să prepari cei mai delicioşi papanaşi din România, după o reţetă clasică şi simplu de urmat.

Papanaşi prăjiţi, cu dulceaţă şi smântână
Papanaşi prăjiţi, cu dulceaţă şi smântână

Papanaşi prăjiţi, cu dulceaţă şi smântână

Ingrediente:

  •  250 g branza de vaci
  •  3 linguri faina
  •  1 bucata ou
  •  1 lingurita bicarbonat de sodiu
  •  1 lingurita otet
  •  1 ulei pentru prajit
  •  300 ml smantana
  •  1 ceasca gem dupa gust

 


Mod de preparare

Oul se bate bine într-un castron. Adaugă peste bicarbonatul stins în prelabil cu o linguriță de oțet.  
Adaugă brânza de vaci și amestecă bine. Apoi adaugă făina treptat până se încorporează toată, amestecând cu mâna.  
Din aluatul rezultat modelează un fel de gogoșele cu gaură la mijloc și un număr egal de biluțe din aceeași cocă. 
Într-o tigaie adâncă și mare care nu lipește, pune ulei la încins. Pune la prăjit atât gogoșelele, cât și biluțele, până se rumenesc frumos pe fiecare parte.