Papară de pâine

Reteta de papară de pâine Dacă aveți niște pâine întărită prin casă, aceasta este cea mai bună metodă de preparare a ei.

Papară de pâine
Papară de pâine

Papară de pâine

Ingrediente:

  • 250-300 g pâine
  •  550 ml lapte dulce
  •  350 g brânză de oaie/de burduf
  •  2 ouă mari
  •  60 g unt
  •  sare după gust
  •  150 g parmezan ras/ cașcaval

Mod de preparare

Încingeți cuptorul.

Ungeți o tavă cu unt. Puneți jumătate de cantitatea de lapte într-un vas. Feliați pâinea și înmuiați-o în lapte. Puneți, pe rând, câte o felie de pâine în tavă, până astupați fundul. Presărați brânză deasupra. Puneți încă un strat de pâine înmuiată. Bateți ouăle cu sare, cu restul de lapte și turnați în tavă. Puteți pune câteva cubulețte de unt, din loc în loc, în tavă. Dați la cuptor la foc mediu. Înainte să se rumenească de tot, scoateți tava, presărați deasupra cașcavalul/parmezanul ras și mai dați la cuptor până capătă o crustă crocantă.