Pasca exact ca la mama acasa

Pasca exact ca la mama acasa - Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori. Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si drojdia uscata, apoi se adauga untul topit, iaurtul la temperatura camerei si ouale batute.

Pasca exact ca la mama acasa
Pasca exact ca la mama acasa

Pasca exact ca la mama acasa

INGREDIENTE
Aluat de cozonac:

  1. 2 oua
  2. 250 gr iaurt
  3. 200 gr zahar
  4. 3 lingurite drojdie uscata
  5. 150 gr unt
  6. 3 zahar vanilat
  7. aprox. 800 gr faina

Umplutura:

  1. 1 kg branza de vaci
  2. 100 gr smantana
  3. 5 oua
  4. 1 esenta vanilie
  5. 300 gr stafide

Mod de preparare: Pasca exact ca la mama acasa

Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori. 
Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si drojdia uscata, apoi se adauga untul topit, iaurtul la temperatura camerei si ouale batute. 
Se framanta cu mana sau se pot framanta la robot sau la masina de paine, dupa plac. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa la crescut o ora, intr-un loc cald. 
Dupa ce a crescut aluatul, se intinde o foaie si se asaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili sau intr-o forma de tarta de 28 cm dimensiune. 
Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura cu un mixer si se rastoarna compozitia in tava. Se taie marginile de aluat care depasesc forma. 
Deasupra am facut frunzulite din aluat si am pus in jurul tavii si apoi in forma de cruce. Mama obisnuieste sa faca trandafiri din coca si am facut si eu, apoi am ornat cu ei pasca.
Se lasa sa mai creasca 30 de minute la loc cald, apoi se pune pasca in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si se lasa aprox. 45 de minute. 
Verificati daca branza este inchegata. Se scoate pasca si se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se transfera pe un grilaj pana se raceste complet.